Kosten en vergoeding

Kosten en vergoeding

Psychologenpraktijk Equilibrium valt onder de Basis GGZ en heeft via 1NP een contract met vrijwel alle zorgverzekeraars.

Basis GGZ is gericht op lichte en matige psychische aandoeningen. Hoeveel gesprekken u vergoed krijgt is afhankelijk van de ernst van de klachten. Er zijn vanuit de overheid vier vastgestelde zorgproducten:

1.BK: Basis Kort: maximaal 294 minuten gemiddeld 2 – 5 sessies

2.BM: Basis Middel:maximaal 495 minuten gemiddeld 5 – 8 sessies

3.BI: Basis Intensief: maximaal 750 minuten. gemiddeld 8 – 13 sessies

4.BC: Basis Chronisch:maximaal 753 minuten gemiddeld 8 – 13 sessies

Er moet wel sprake zijn van een diagnose en een schriftelijke verwijzing van uw arts. Bij twijfel over vergoeding is het raadzaam uw verzekeraar te raadplegen.

Niet vergoede zorg

U kunt bij ons ook terecht voor hulp zonder verwijzing van de huisarts en vergoeding door uw zorgverzekeraar. Er kunnen redenen zijn dat u ervoor kiest om zelf te betalen. Bijvoorbeeld als er geen DSM-5 diagnose gesteld kan worden, als er een diagnose is die niet door de verzekering vergoed wordt of omdat u geen DSM 5 diagnose wilt.

 

Tarieven particulier 2023

Losse sessies (45 minuten) 120,- euro

No show 46,- euro

 

Op tijd afzeggen

Afspraken dienen altijd 24 uur van te voren te worden afgezegd. Dit kan ook buiten kantooruren via de mail of door de voicemail in te spreken. Indien u te laat bent, krijgt u hiervoor een rekening. Deze rekeningen worden niet door de zorgverzekeraar vergoed.

 

Nota’s niet vergoede zorg

Voor zorg die niet wordt vergoed krijgt u aan het einde van elke maand een nota.